Zomerkamp Astronauten Tsjechië

Als afsluiter van het scouting jaar gingen ook wij (de astronauten) op zomerkamp. Dit jaar was ons ook gevallen op het mooie Tsjechië en op 9 juli vertrokken wij dus met z’n 5e richting Plzen. Waar we na een lange rit (zo’n 13 uur) aankwamen in Plzen, op een mooie rustige camping aan het water.

Op zondag zijn we gezellig wezen shoppen in de mall die gespot was op de heen weg (om toch een rustdag te hebben en je niet te vervelen), een stukje wezen wandelen door het centrum van Plzen en hebben we gezwommen in het meer.

De volgende ochtend stapte we in de auto richting karlovy vary, een bergdorpje in het westen van tsjechie. Waar we water uit de bronnen hebben geproefd (is niet lekker) en met een treintje de berg op zijn geweest. Ook hebben we een kijkje genomen in het 5 sterren hotel waar james bond casino royal is opgenomen, Hotel Pupp.

In nederland hadden we op internet een groot zwembad gevonden bij praag (Aqua palace praha). Hier hebben we een dag kunnen genieten van heel veel glijbanen en water plezier. Waarna we ‘s avonds met zijn alle wat zijn wezen eten bij een klein restaurantje vlak bij de camping. Hier was alles tsjechies ook de bediening wat zorgde voor een lastige taalbarriere. Nicky weet tot op heden niet wat hij gegeten heeft en we denken dat het zebra was. Maar who knows.

Woensdag was het tijd voor bier en zijn we de trots van Plzen wezen proeven bij een rondleiding in de brouwerij van het pilsener urquell bier. In Plzen is de pils bedacht en voor het eerst gebrouwen. Hierna volgde velen andere brouwerijen in het brouwen van pils.

Op donderdag werd onze groep aangevuld met 3 leden. Jesse, Marije en Margreth kwamen met het vliegtuig naar praag waar ze door ons werden opgewacht. En op het terrein begonnen we met een gezellige spelletjes avond.

Nu Jesse, Margreth en Marije bij de groep waren gingen we met zijn allen naar Praag. Hier zijn we zo veel mogelijk bezienswaardigheden wezen bekijken zoals de karelsbrug. Wat een super mooie stad! Ook hebben we ons vermaakt in hamleys, een gigantische speelgoedwinkel. Met hierin een carrousel, glijbaan en heel veel speelgoed om mee te spelen.

Zaterdag deden we rustig aan, we zijn in het centrum van Plzn wat wezen drinken en hebben een rondleiding gehad door het ondergrondse gangenstelsel van Plzen. Met als afsluiting een gezellig avondje kampvuur.

De dag die volgde hebben we besteed in het Dieren en Dino park van Plzen. Het weer was wat minder maar dat kon de pret niet drukken. De beren waren een van de speciale dieren van deze dierentuin. Op deze laatste avond voor Jesse, Marije en Margreth zijn we met z’n alle wat wezen eten op de camping.

Maandag brachten we ze weer naar de trein en was ook onze laatste dag aangebroken. Een dag die besteed zou worden in Praag. Waar we na wat een paar uur op het politie bureau wegens gestolen kenteken platen heen zijn vertrokken (de kenteken platen zijn terug gevonden). Hier hebben we het grote plein nog bezocht die we vrijdag hadden gemist en hebben we nog lekker geshopt in een grote mall.

Terug op de camping de spullen weer ingepakt. Zodat we de volgende ochtend aan onze reis terug konden beginnen. Dinsdag 19 juli zijn we met mooie herinneringen en ervaringen terug gekomen in nederland!