Weekendkamp EA576

In het weekend van 22 tot en met 24 juni heeft de EA 576 weer een weekendkamp gehad. Dit keer verbleven we op Scout Centrum Zeeland in Veere.

Het kamp begon op vrijdagavond toen we met de auto naar Zeeland reden. Toen we op het Scoutcentrum waren aangekomen bleek het dat we een mooi en ruim plekje hadden die aan het water grensde.

We hadden een primitief kamp. Dat wil zeggen , op een primitieve manier slapen , op een primitieve manier koken , enzovoort. Toen we waren ingecheckt en onze aanhanger op ons veldje stond gingen we meteen aan de slag met het opbouwen van ons kamp. Een paar gingen hout verzamelen zodat we het weekend lekker konden stoken terwijl de andere alvast palen gingen halen voor onze slaapplek die we zelf gingen bouwen.

Na heel wat heen en weer lopen om palen te halen konden we eindelijk van start gaan met het pionieren van onze slaapplekken. Het idee was om iets te maken waardoor we op hoogte konden slapen , dit is erg goed gelukt. Voor foto’s kunt u onderaan dit artikel kijken. Het pionieren van deze slaapplekken was best wat werk en het nam dus ook aardig wat tijd in beslag. We waren namelijk pas om 02:45 klaar. Gelukkig hebben we goed kunnen slapen en was het het lange werk waard.

De volgende dag waren we al vroeg begonnen met het maken van een vuurtje zodat we voor het ontbijt tosti’s konden maken en een eitje konden bakken. Nadat we lekker hadden ontbeten en alles hadden opgeruimd was het tijd om aan het programma van die dag te beginnen. We vertrokken met de auto naar Middelburg om daar boodschappen te gaan doen en een kijkje te nemen in de stad. Toen we klaar waren in Middelburg zijn we weer met de auto terug naar het kampterrein gereden.

Toen we weer aankwamen op het terrein was het weer tijd om het vuur aan te steken en om lange stevige stokken te zoeken. We gingen namelijk Hotdogs maken boven het kampvuur door een stok te pakken , daar vervolgens een punt aan te maken met een zakmes , en daarna het worstje op de stok te rijgen om hem vervolgens boven het vuur te houden. Ook werd er nog spek om de worstjes heen gewikkeld wat een erg lekkere combinatie bleek te zijn.

Toen we klaar waren met het eten van de hotdogs gingen we nog even een potje volleybal spelen wat erg leuk was. Na een tijdje was het alweer tijd om aan het avondeten te beginnen. Op het menu stond kippenpoten , aardappelpartjes , Boontjes en doperwtjes. Om te beginnen hebben we de aardappelen in partjes gesneden en vervolgens klaar gemaakt in de dutch oven. De kippenpoten hebben we klaar gemaakt op een bakplaat die boven het vuur hing. Bovendien hebben we de groente warm gemaakt door de blikken op een rooster boven het vuur te zetten. Het eten was erg goed gelukt en dus ook heel lekker.

Toen we klaar waren met het avondeten en alles hadden opgeruimd was het alweer bijna tijd voor het avondprogramma dat de begeleiding in elkaar had gezet. We hebben een wegduikgreppeltocht gedaan wat erg leuk was. Er waren 2 teams , beide teams werden met de auto op een verschillende plek van elkaar gedropt. Ook kregen beide teams een kaart mee waar verschillende punten op waren aangegeven en ook de locatie van het kampterrein. Op de plekken die aangegeven waren op de kaart lagen gouden ringetjes verstopt , maar er lagen niet op elke plek evenveel ringetjes. Het was dus de bedoeling om zelf de route te bepalen en te kijken hoe je aan de meeste ringetjes zou kunnen komen. Vanzelfsprekend heeft het team die aan het einde de meeste muntjes heeft gewonnen. Maar dit was niet alles. Er reden namelijk 2 auto’s rond , en als je met je team gezien werd door een van die 2 auto’s moest je instappen en werd je een stukje terug gezet, en bovendien werd er dan ook een ringetje van je team afgepakt. Het was dus de bedoeling dat wanneer je dacht dat er een auto aankomt om zo snel mogelijk weg te duiken in de hoop dat de bestuurder je niet zou zien. Omdat het natuurlijk niet echt mogelijk is om in de verte te zien of het om de auto van de begeleiding gaat of dat het gewoon een andere auto is werd er dus vaak weggedoken terwijl dat eigenlijk helemaal niet nodig was. Bovendien was het donker en was het niet altijd goed te zien waarin je nou eigenlijk wegdook , met als gevolg dat iemand het spel moest vervolgen met een natte broek en schoenen. Kortom , Dit was een erg leuke activiteit en we zijn hier ook tot diep in de nacht mee doorgegaan.

Omdat we behoorlijk waren uitgeput van van de vorige dagen werden we zondag pas erg laat wakker. Toen we allemaal opgestaan en aangekleed waren gingen we gelijk aan de slag met het afbreken van de slaapplekken en het maken van het ontbijt. Voor het ontbijt hebben we wentelteefjes gemaakt en klaar gemaakt op een bakplaat , dit was erg lekker.

Toen alles opgeruimd was was het alweer tijd om terug te keren naar Spijkenisse. We hebben een erg leuk en gezellig weekend gehad en enorm genoten. We kijken nu erg uit naar zomerkamp wat alweer bijna is.