Weekendkamp Bevers

In het weekend van 12 tot 14 januari 2018 hebben de bevers weer een ontzettend leuk kamp gehad met elkaar. Dit keer stond het kamp in het thema van Rozemarijn ( Koken , bakken en eten ).

Toen de bevers op vrijdagavond aankwamen konden we gelijk met z’n allen rond een lekker warm kampvuur zitten die de leiding al van te voren had gemaakt. Rond het kampvuur hebben wij gezellige kampvuur liedjes gezongen en het spel weerwolven van wakkerdam gespeeld. Op zaterdag ochtend zijn we na het ontbijt met z’n allen naar de supermarkt gegaan om wat boodschappen te halen.

Toen we terug kwamen van de supermarkt konden de bevers lekker schommelen op de schommel die de scouts van het Smirnoff Eskader op vrijdagavond hadden gemaakt. De bevers vonden dit erg leuk en hebben zich hier lang mee kunnen vermaken. In de middag hebben we weer een kampvuur gemaakt. Voor de lunch hadden we broodjes knakworst die klaar werden gemaakt op het kampvuur.

Toen alle broodjes op waren gingen we nog marshmallows roosteren boven het vuur. Later in de middag hebben we nog een leuk spel gespeeld wat te maken heeft met het thema van ons kamp, namelijk vies en lekkertje, een spel waarbij de bevers naar de ene kant moesten rennen als ze iets vies vinden en naar de andere kant als ze iets lekker vinden. En terwijl ze dat deden was er ook nog een tikker.

Voordat we gingen eten hebben we ook nog koekjes gebakken op een gourmetplaat. Deze koekjes hebben de bevers aan het einde van het kamp mee naar huis gekregen. Na het koekjes bakken was het tijd voor het avond eten. De bevers mochten hun eigen pizza maken door een stuk pizzadeeg te beleggen met allerlei dingen die ze lekker vonden. Na het avond eten hebben wij de film Ice Age 3 gekeken. De film was alleen nog niet afgelopen voordat de bevers naar bed moesten dus hebben we het laatste stuk nog op zondagochtend na het ontbijt gekeken.

Op zondag hebben we nog meer leuke dingen gedaan in het thema van het kamp. We hebben allerlei verschillende lekkere dingen geproefd terwijl we geblinddoekt waren en we moesten proberen om te raden wat we hebben geproefd. Toen we dat hadden gedaan gingen we met z’n allen proberen om een zo lang mogelijke sliert te maken door snoep slierten aan elkaar vast te knopen. Uiteraard hebben de bevers het snoep daarna opgegeten.

Tot slot hebben we nog een leuke speurtocht gedaan in het thema van Rozemarijn. De bevers moesten Rozemarijn helpen om een taart te bakken en voor die taart had Rozemarijn 4 verschillende ingrediënten nodig. De bevers konden deze ingrediënten vinden door vragen over bakken , eten  en gezond goed te beantwoorden. Uiteindelijk hadden ze een schatkist gevonden waar voor iedereen een badge van Rozemarijn in zat.

Kortom, Het was een erg geslaagd kamp en we hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad!