Archives

Vrijdagavond zijn de Luchtscouts er op uit gevlogen richting Rotterdam-The Hague Airport. We zijn uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen. Na het inchecken in de vertrekhal, moesten we door de security check, om vervolgens bij de gate in de bus te stappen. Een rondrit over het platform, langs alle vliegtuigen, hangaars en de ambulance helikopter volgde. Onze begeleiding heeft uitgebreid verteld hoe het allemaal werkt op het vliegveld. Na een vriendelijke groet van de Transavia piloten die klaar stonden voor een vlucht naar de zuid-europese zon, zijn we met de bus op volle snelheid over de landingsbaan gereden. Tijdens het taxiën terug naar het platform konden we de Transavia Boeing 737 van heel dichtbij zien en horen opstijgen. Daarna een tussenlanding gemaakt bij de brandweer, waar we in de grote wagens met water/schuim kanonnen mochten kijken. Een demonstratie met een uitrukkende wagen volgde, waarbij de kracht van een blusactie van heel dichtbij te zien en te voelen was. Vervolgens zijn we weer aangekomen op onze eindbestemming en lopen we via de bagagehal Nederland weer binnen. Een hele leuke en leerzame belevenis. Tot slot krijgen de scouts nog een leuk kadootje en bedanken we onze begeleiding Anita en Tim hartelijk met een lekkere doos chocolaatjes.

 

 

Omdat het alweer laat is, vliegen we snel weer terug naar de Hartelgroep.

De opkomst van 28 april stond in het teken van Sint Joris. Het verhaal van Sint Joris is weer op een nieuwe manier verteld en er werd een groot spel gespeeld met alle personages uit het verhaal.

Maar de opkomst bestond niet alleen uit Sint Joris, maar er was ook een kleine afterparty na het behalen van de 2e en 3e plaats op de RSW. De leiding heeft taart besteld en deze hebben we met alle scouts en leiding lekker opgegeten. En wat is een feestje zonder bubbels? Niks natuurlijk, daarom werd er ook (kinder)campagne geschonken. Iedereen heeft er lekker van genoten en nu op naar de voorbereidingen!

Dankzij de inzet  van leiding en ouders en met steun van de NSGK die ons al een aantal jaar de kans geeft om te collecteren middels het 50% project hebben wij na lang zoeken afgelopen zomer eindelijk kunnen overgaan tot de aanschaf van onze eigen tandem.

Wellicht vraagt u zich af waarom een aangepaste fiets zo welkom is bij Scouting!

Dat leggen wij u graag even uit:
Onze jeugdleden kunnen niet allemaal fietsen op een “normale” tweewieler. Onder andere door hun beperking.
De meeste jeugdleden hebben een aangepaste fiets, op maat. Alleen in groepsverband fietsen, tijdens een HIKE bijvoorbeeld,
is niet voor een ieder weggelegd. U weet immers zelf ook wel dat alleen fietsen, in je eigen woonomgeving, heel wat anders is dan een tocht fietsen. Vandaar onze grote wens om naast de eigen, aangepaste, fietsen van onze jeugdleden ook enkele tandems te kunnen aanschaffen.

Die wens is dus afgelopen zomer reeds uitgekomen, doordat wij een tandem konden kopen.

Naast het gebruik van de tandem tijdens de fietsHIKE door het jaar heen en tijdens ons zomerkamp staat de fiets uiteraard niet ongebruikt weg te roesten in de stalling van ons eigen clubhuis. Natuurlijk mogen onze jeugdleden HUN fiets ook doordeweeks in de thuis situatie gebruiken. Inmiddels zijn er al aardig wat kilometers weggetrapt op onze nieuwste aanwinst.

Wij hopen natuurlijk nog op vele ritten in de toekomst, tijdens opkomst en privé.

Ook in 2015 zullen de Welpen van de Sambhurhorde, BE Welpen, het Vredeslicht ophalen in Utrecht en mee brengen naar Spijkenisse

Op zaterdag 19 december zal de opkomst in teken staan van licht.
Alle Welpen, Scouts en Explorers zijn deze dag bezig met het maken van kaarsen, fakkels, o.i.d en ondertussen in afwachting
van de thuiskomst van de lichtjeskinderen met het brandende Vredeslicht.

Ondertussen reizen dus deze zaterdag 2 leiders en 2 Welpen af naar Utrecht.
De Welpen, de lichtjeskinderen, reizen per trein en zullen deelnemen aan de Vredeslichtmanifestatie.

In Utrecht worden alle deelnemende Scoutinggroepen verwacht in ’t Trefpunt, alwaar wij samen kijken naar een film over de Scoutingdelegatie die in Wenen het Vredeslicht weer hebben opgehaald en meebrengen naar Utrecht.

Iedere groep brengt zijn eigen lantaarn mee. Per provincie worden alle kaarsen ontstoken aan het Vredeslicht welke in Wenen is opgehaald.

Het Vredeslicht is geen magisch symbool, dat vrede tovert. Maar het herinnert ons wel aan onze plicht ons voor de vrede in te zetten.
Het Vredeslicht is een teken van hoop. Het is in een betrekkelijk korte tijd van een klein lichtpuntje uitgegroeid tot een zee van licht.

Het is alweer voor de 6e maal dat onze jeugdleden het Vredeslicht naar Spijkenisse halen en weer met elkaar doorgeven.

Zaterdag 29 augustus waren de Hartelgroep kaderleden/bestuursleden en andere vrijwilligers actief bezig met een cursus groepsontwikkeling. Hier werd actief ondernomen hoe we onze scouting groep nog beter, gezonder en groter kunnen maken met een verhoogde kwaliteit van het scouting spel.

De Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) zit er weer op!  Het was een geweldig weekend vol uitdagingen en gelukkig goed weer. De scouts moesten het weekend van 23, 24 en 25 Mei onder toeziend oog van een jury team laten zien dat ze echte scouts zijn. Dit moesten ze op een aantal vlakken; opzetten van de tent, bereiden van een maaltijd, samenwerking, het naambord, de thuisopdracht (iets wat moest drijven en een half uur licht moest geven), de tocht op zaterdag en nog veel meer!

Maar dan komt natuurlijk het de bekendmaking van de uitslag. Dit jaar noemde ze alleen de top 10 op, de spanning was om te snijden maar uiteindelijk waren De Snorkels van het Sequoia Vendel 4de geworden van de regio en mogen dus door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) in Baarn! Helaas voor De Zeepjes (13e) en de Pirate Babes (16e) van het Smirnoff Eskader zat het dit jaar niet in een plek te bemachtigen, maar desondanks twee hele goede prestaties! We zijn trots op jullie allemaal! We willen in ieder geval heel veel succes wensen aan Stefan  Lisa Emi Samantha en Quinty op de LSW!

In het weekend van 16, 17 en 18 Mei vond de Scouting Wereld Spelen (SWS) in Tiel plaats. Na een jaartje geen SWS mochten de gids en hulpgids van de Sambhurhorde en enkele Scouts van de Zwaluwen weer afreizen naar de SWS om de uitdaging aan te gaan samen met zo’n 150 andere welpen en scouts van verschillende groepen. Dit jaar stond de SWS in teken van het land Frankrijk, daarom hebben ze voorafgaand aan dit kamp heel wat geknutseld en aankleedmateriaal bijeen verzameld om zo hun kampement in thema aan te kleden. Het weekend lang werden de welpen en scouts van de BE/Blauwe vogels uitgedaagd met allerlei spelen en opdrachten om zo veel mogelijke punten te behalen. En toen was het moment om de uitslag bekend te maken. Tot ons groot plezier en vol trots mochten de scouts de eerste prijs ophalen! Hartelijk gefeliciteerd en natuurlijk veel succes met het verdedigen van de titel tijdens de SWS 2015!