Sequoia Vendel

Voor 11-15 jaar

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij één van de 1.000 Scoutinggroepen en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de Explorers of Rowans/Sherpa’s, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn

Over de landscouts

Aangenaam wij zijn het Sequoia Vendel,

Sequoia is de grootste en oudste boom ter wereld en dat is dan ook het perfecte symbool voor wat wij als vendel belangrijk vinden. Ons vendel gelooft in tradities en in groei! Wij willen dat al onze scouts groeien als persoon en zeker ook als teamplayer.

Wat doen we dan? Wij zijn buiten bezig, leren hakken en omgaan met messen, vuur maken, grote objecten knopen, zelfstandig maaltijden bereiden voor de gehele groep en natuurlijk uitgebreide hikes (dag wandelingen met oriëntatie-technieken). Ook doen wij ieder jaar mee met de regionale scouting wedstrijden waarbij we dan ook bijna iedereen ons kwalificeren om daar te mogen voor de landelijk scouting wedstrijden iets waar we heel trots op zijn.

Als dit is wat jij leuk vind dan moet je bij het Sequoia-vendel zijn! Onze opkomst duurt van 10 tot 13 uur op zaterdagmorgen. Omdat we dus altijd daglicht hebben kunnen we zomer en winter buiten bezig zijn!

Wil jij dus ook bij de alle gezelligste speltak van de regio horen, en gezellig 6 keer kosteloos mee draaien om te kijken of dit echt iets voor jou is.

Om dan vervolgens officieel geïnstalleerd te worden om er dan ook echt bij te horen!

We zien je graag komen!

Je kan ons bereiken via sequoiavendelhartelgroep@gmail.com