Smirnoff Eskader

Voor 11-15 jaar

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid bij één van de 1.000 Scoutinggroepen en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer zeilen, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de Explorers of Rowans/Sherpa’s, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

 

Over de luchtscouts

Wat zijn luchtscouts anders dan normale scouts? Per groep kan lucht scouts verschillend ingevuld worden. Bij de Hartelgroep draaien wij eigenlijk hetzelfde als de landscouts “met een vleugje extra”. Zo proberen wij de verschillende activiteiten in het lucht thema te houden, denk aan bijvoorbeeld luchtvaart Stratego, rondlopen op de open luchtmacht dagen, bezoek brengen aan een vliegveld, etc. Zin om een keer mee te draaien? Dat kan! De luchtscouts draaien op vrijdag avond van 19:00 tot 21:30. Je kan ons bereiken via smirnoffeskader@gmail.com