RSW

In het weekend van 20-21-22 april vond in ’s Gravensande de RSW (regionale scouting wedstijden) plaats. Het sequoia vendel heeft hieraan meegedaan met 2 patrouilles. De space explorers en de space unicorns hebben tijdens dit weekend laten zien welke scoutingtechnieken zij beheersen.

Op vrijdagavond was de aankomst op het terrein en iedereen was erg enthousiast. Thuis waren al 2 mooie planeten gemaakt, die gelijk werden ingeleverd als thuisopdracht. Na het aanmelden kon de wedstrijd echt beginnen. De tenten werden opgezet, tafels en banken klaar gezet en de versiering werd aangebracht. Voor het themamoment waren de scouts super enthousiast en trots. Want de tent stond super strak! Gelukkig konden ze voor de rest rustig aan doen en was het al snel bed tijd.

Op zaterdagochtend ging weer vroeg de wekker voor een ontbijtje. Na het ontbijt was iedereen klaar om op de ploegenfoto te gaan waarna aansluitend de hike werd gelopen. Gelukkig was het super lekker weer om een stuk te gaan wandelen. De route technieken werden goed begrepen en allebei de groepjes hebben de hike in een nette tijd uitgelopen. Op het kampterrein werd ondertussen niet stil gezeten en het harde werk aan de tent en het ploegenbord werd beoordeeld. Beide groepjes hadden enorm hun best gedaan en hebben hierop goed gescoord.

Eenmaal terug op het kampterrein kon er nog even uitgerust worden voordat de pannen op het vuur moesten. De menu kaarten werden getoond aan de jury en het eten werd bereid. Beide groepjes hebben heerlijk gegeten en ook de jury heeft lekker mee gegeten. Ook al was de spaghetti blauw en rood.
Na het eten werd er nog een leuk spel gespeeld waar punten mee behaald konden worden. Het was een ren spel, maar dat viel na zo lange dag lopen in het warme weer, wel een beetje zwaar. Gelukkig hebben beide groepjes nog alle energie kunnen inzetten tijdens het spel en nog veel punten kunnen behalen.
En dan was het eindelijk tijd voor ontspanning! Even rustig aan liggen in de tent en nog even babbelen en dan weer bedtijd.

Op zondag was het laatste en beslissende spel aan de beurt. Tijdens het spel werden de tenten weer opnieuw beoordeeld of deze na 2 nachten nog goed op stonden. Het spel bestond uit veel posten en de scouts hebben het hele veld heen en weer gerend. Alle scoutingtechnieken kwamen naar voren, maar ook kleine en leuke spelletjes werden gespeeld.

En dan was het moment eindelijk zo ver! De zenuwen waren enorm! De uitslag van de RSW werd opgenoemd. Plaats voor plaats werd opgenoemd en bij de top 10 waren de namen van de space unicorns en space explorers nog steeds niet opgenoemd. De zenuwen namen alleen maar meer toe. Maar de groepjes moesten nog even geduld hebben. Eerst werden de subkamp prijzen bekend gemaakt. En de space unicorns zijn daar in de prijzen gevallen! Een groepje wat altijd aan lachen was en het super gezellig had met elkaar kregen de subkamp prijs; Het teambord van subkamp vulkania! Deze prijs werd met een groot gelach in ontvangst genomen en hierna kwam het moment de top 10…

De nummer 10/9/8/7/6 werd opgenoemd en nog steeds waren de namen van de space unicorns en de space explorers niet opgenoemd. De lachende gezichten namen steeds meer en meer toe. En het uitbundige plezier kwam toen nummer 5 werd opgenoemd en dat niet een van de twee groepjes bleek te zijn. De top 4 gaat namelijk door naar de LSW (landelijke scouting wedstrijden) De space unicorns en de space explorers zijn beide door naar de LSW!

Enorm blij waren beide groepjes en iedereen knuffelde elkaar. De lach was niet meer van hun gezicht af te halen. Maar nu de plaats verdeling nog. De space explorers zijn geëindigd op een 3e plaats en de space unicorns op een 2e plaats.

Een enorme goede prestatie van beide groepjes! Nu op weg naar de LSW in Baarn, waar zij opnieuw een weekend kunnen laten zien wat zij kunnen, maar vooral enorm veel plezier gaan maken!