Regiodag Maasdelta “Speel festijn” 2015

Op 7 november heeft de SionieHorde mee gedaan met de:

Regiodag Maasdelta “Speel festijn” 2015.

Deze dag was georganiseerd door de regio Maasdelta en vond plaats in de ADVENTUREDOME te Hellevoetsluis.

Iedere scouting groep was vooraf onderverdeeld in groepjes van ongeveer 6 personen. Ieder groepje kon namelijk meedoen aan een extra activiteit:  “Glow in the Dark”-Golf of Lasergamen. Iedere scouting groep moest, vanwege de enorme hoeveelheid aan aanmeldingen, kiezen  aan welke activiteit deelgenomen zou worden.  Er was een strak tijdschema gemaakt om iedere groep de mogelijkheid te geven aan deze activiteit mee te doen maar ook om te eten.

Na een gezamenlijke opening in de centrale hal om exact 12:00 werd iedereen letterlijk los gelaten. In een mum van tijd de gehele speel hal gevuld met honderden (!) welpen van verschillende scouting verenigingen uit de regio.

 

IMG_3688Binnen in de speelhal was het “Skywalker”-klimrek niet meer zichtbaar door de grote hoeveelheid welpen die allemaal tegelijk naar het hoogste punt probeerde te klimmen. De Babyhoek werd door oudere welpen bewoond die elkaar met  grote kussens te lijf gingen. De springkussens liepen leeg omdat ze de druk van de hoeveelheid welpen op in het springkussen niet konden weerstaan.

IMG_3665

Al snel gingen alle buitendeuren open (het was gelukkig weer  even droog buiten) en kon  de drukte in de speelhal zich uitspreiden over het buitenterrein met  de waterspeeltuin, het piratenschip en het tunnelfort.  Vooral bij het laatste was het leuk om te glibberen en te glijden door de modder

De Sioniehorde ging als extra activiteit LASERGAMEN!!!

IMG_3670Twee groepen van 6 welpen trokken tegen elkaar ten strijde als een Rood en een Blauw team. Met een gaaf geweer in handen dat kan praten en een naam als “Rambo” of “Terminator” en een “Sensor”-hoofdband  op je hoofd op werd de arena vol adrenaline betreden.

 

 

 

 

IMG_3671

De arena was een bijna geheel donkere hal met heel veel “Blacklight”, obstakels om achter te verschuilen en een verdieping om van bovenaf anderen te kunnen beschieten.

 

 

 

 

IMG_3683

Welpen hadden vooraf al verschillende strategie bedacht: Stil op één plek blijven zitten of als een gek heen en weer gaan rennen. Er was maar één doel en dat was proberen zoveel mogelijk andere personen te raken en zelf er ongeschonden uit te komen. Na 10 minuten kwam men  oververhit weer terug uit de hal waar bekend werd gemaakt wie het minst vaak is geraakt. Hierna werden de wapens overgedragen aan de andere twee groepen die klaar stonden.

 

IMG_3690

Het eten wat werd aangeboden bestond uit patat en kipvingers. De keuken heeft vanaf half één tot half drie overuren gemaakt om op tijd de bakjes patat en snacks beschikbaar te hebben.

 

 

 

IMG_3694Om drie uur was de opkomst ten einde en werd er met z’n allen buiten de opkomst afgesloten.

Alle scouting groepen kregen een herinnering aangeboden voor aan de totem.

 

 

 

 

 

Ondanks de drukte was  het voor iedereen een superdag om mee te maken. Veel  lof voor de organisatie maar zeker ook voor de medewerkers van ADVENTUREDOME Hellevoetsluis om ondanks de drukte iedereen toch een zeer geslaagde middag te bezorgen.