Opkomst Sequoia Vendel

De opkomst stond in het teken van spelletjes. Aangezien er niet zulk mooi weer werd verspeld wilde wij ons binnen gaan vermaken. Na het openen bleek het zonnetje toch nog aanwezig te zijn en de regen ver weg. We dus toch lekker buiten begonnen met een potje busje trap. Nadat Mathijs pech had en de bal meerdere malen was weg geschopt was het tijd om lekker naar binnen te gaan.

Binnen hebben we echt binnen spel gespeeld, namelijk dweilhockey. Om het ook uitdagend te houden voor de scouts, zijn we vaak gewisseld van spelers en werden de nummer geraden door middel van rekensommen. Het duurde dan ook wat langer voordat de juiste nummers begonnen met spelen.

Oudhollands hebben we nog een potje stoelendans gedaan. We zijn begonnen om dit op de klassieke manier te doen. Maar dat was toch een beetje te simpel. Uiteindelijk stonden de stoelen verspreid in het lokaal en hebben we zo het spel gespeeld.

Het geluk was dat het steeds droog was buiten en we hebben hier nog even gebruik van gemaakt. Buiten werd er levend boter, kaas en eieren gespeeld. Hierbij hebben we met zijn alle veel heen en weer gerend en is er wat energie verloren gegaan.

We zorgen natuurlijk dat dit weer wordt aangevuld en ditmaal met wat limo en popcorn. De popcorn was uiteindelijk door heel het lokaal te vinden. Gelukkig kunnen de scouts ook goed vegen en werd er netjes opgeruimd voordat er werd begonnen met Belgisch verstoppertje.

En Xander heeft maar laten zien dat hij zich goed kan verstoppen! Na ongeveer 20 minuten had nog steeds niemand Xander gevonden. En als de leiding niet verklapt had dat Xander zich onder de bank had verstopt had dit nog lang door kunnen gaan.

De opkomst is geƫindigd met het laatste spel, bekertjes omblazen door middel van een ballon. De scouts hadden door dat ze veel meer ballonnen konden dan alleen opblazen. De oren van iedereen zijn weer getest en we horen allemaal nog piepjes.

Na een geslaagde opkomst van het toch weer tijd om te sluiten. En het sluiten hebben wij in een recordtempo gedaan. En dit alles omdat het heel hard aan het hagelen was. Wij vermoeden dat de scouts ook weer snel thuis waren!