Word Vrijwilliger

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je kunt bij de Hartelgroep aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol. Kom een keer kijken of neem contact op voor meer informatie. Voor alle functies geldt dat je lid van Scouting Nederland wordt of bent. Natuurlijk onderschrijf jij als (toekomstig) lid de doelstelling van Scouting en heb je er geen bezwaar tegen dat er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) voor je wordt aangevraagd. Lid worden doe je via de Hartelgroep zelf. Ben je al eerder lid geweest van Scouting Nederland? Houd dan je oude lidmaatschapsnummer bij de hand, dan kan je nieuwe aanmelding meteen gekoppeld worden aan je oude gegevens.

Als Leidinggevende

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Wil je meer weten? Bezoek dan één van onze speltak pagina’s of neem contact op met onze contact persoon om te informeren naar de mogelijkheden.

Vrijwilliger

Naast de leidinggevenden die in de Hartelgroep zorg dragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn om onze groep goed draaiende te houden. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil jij een bijdrage leveren bij een groep bij jou in de buurt? Bekijk de vacatures op onze website of neem een kijkje bij onze organisatie en neem contact op met onze contact persoon om te informeren naar de mogelijkheden.

Als plusscout

Ben je 18 jaar of ouder, houd je van gezelligheid en vind je het leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren? Dan kun je naast roverscout (jeugdlid) of leidinggevende ook plusscout worden! Als plusscout ben je vrijwilliger en lever je een actieve bijdrage aan de Hartelgroep, bijvoorbeeld door je kennis over te dragen tijdens evenementen of trainingen, mee te werken in één van de vele projecten of door te helpen bij activiteiten en andere vrijwilligersklussen. Vaak draait het bij de plusscouts om een bepaalde interesse waar de groep zich op richt, bijvoorbeeld het organiseren van een specifiek evenement, of blijven ze lid uit betrokkenheid bij de Hartelgroep.