Najaars Kamp Landscouts

Zoals elk jaar gaan wij met het sequoiavendel op kamp om primitief te koken op hout vuur. Omdat koken op een gasstel al een uitdaging op zich is, verleggen we natuurlijk de grenzen ontzettend als we gaan koken op vuur wat niet met een knop te regelen is. Juist omdat dit om een hoop samenwerking, creativiteit en geduld vraagt, staat hier nog eens een bijzondere prijs tegen over. Namelijk de gouden garde. De patrouille die het best gepresteerd heeft mag dan ook een jaarlang de gouden garde in hun patrouille hoek met trots neer zetten.

Nadat we vrijdag avond vlot alle spullen in de aanhanger gestapeld hadden omdat de weersverwachtingen ons niet mee zaten zijn we snel naar onze overnachtingslocatie Pijnacker gereden. Helaas waren de weergoden ons voor en hebben dan ook in lichte miezer regen de tenten op moeten zetten. Wat verder geen probleem was want de sfeer zat er daarna al snel in toen we gezellig met zijn alle rond het kampvuur zaten te smikkelen van warme knakworsten uit het kampvuur en wat lekkers te drinken. Helaas kon de leiding het avond spel niet door laten gaan omdat er nog een hoop regen verwacht werd die avond en het allemaal wat langer heeft geduurd met opbouwen door het weer. Wel hebben wel een gezellig potje weerwolven van wakkerdam gespeeld wat ook erg gezellig was en waarbij we dan ook lekker bij het kampvuur konden blijven zitten.

De volgende ochtend werden we gelukkig met droog weer wakker en hebben we dan ook gezellig met zijn alle buiten kunnen ontbijten. Vervolgens moesten de patrouilles een menu samen stellen bestaand uit: een middag snack en een avond maal met toetje waarin alle belangrijke voeding elementen in zaten. Nadat de patrouilles dit uitgedokterd hadden, hebben alle mee gaande scouts na het afleggen van een praktijk examen met de leiding hun bekwaamheid met mes en bijl gehaald. Dit betekend dat ze op een verantwoorde en veilige manier het mes en de bijl kunnen hanteren en mogen dan ook zelfstandig gebruiken op kampen en opkomsten. Met trots kunnen we dan ook zeggen dat ze allemaal geslaagd zijn.

In de middag zijn we naar de supermarkt gegaan om daar zelfstandig de boodschappen te doen. Elk patrouille kreeg €12,50 mee om voor 5 personen boodschappen te halen met de verplichte elementen erin. Dit viel zeker nog niet mee voor dat geld en moest er soms creatief gehandeld worden zoals onderhandelen met de filiaal manager van de supermarkt om het goedkoper mee te krijgen.

Na dit avontuur waren we weer terug aangekomen op het kampterrein waar we vuur gingen maken om het avondmaal voor te bereiden. Hiervoor moest heel wat hout gehakt worden en met goeie technieken gestookt worden omdat al het hout ontzettend nat was geworden van alle regen. Uiteindelijk hadden we allemaal en mooi vuur waar we op konden koken. Begint het opeens erg te regenen. Snel hebben we een overkapping gemaakt van bouwzeilen en tent stokken zodat iedereen toch zijn maaltijd af kon maken boven het vuur. Nadat we onze buikjes vol gegeten hadden zijn we naar een kleine schuil hutje verhuisd waar we lekker droog met een sfeer lichtje weer een potje weerwolven van wakkerdam hebben gespeeld. Onder het genot van warme chocolademelk met marshmallows. Na wat potjes weerwolven van wakkerdam gespeeld te hebben zijn we allemaal vroeg naar de tent gegaan om daar nog wat na te kletsen/keten om daarna lekker diep in de slaapzak te kruipen om daarna in een diepe slaap te vallen.

De volgende ochtend was het even racen, de leiding had lekker warme wentelteefjes gemaakt maar die moesten even plaats maken om snel de tenten op te ruimen voor dat het nog harder zou gaan regenen. Vanaf dat punt zijn we iets eerder terug gegaan naar het clubgebouw waar het kamp helaas weer te einde was.