JOTA-JOTI 2015

JOTA ACTIVITEITEN PI4SRN/J

Op 17 en 18 oktober 2015 heeft de SRS Stam, voor de 36ste keer, de JOTA/JOTI gehouden en voor de 13de keer aan de Drogendijk 33.

De PI4SRN/J waren op HF en VHF aktief.

Op het speelveld is een toren gepioneerd waarop een HF antenne, voor 28 – 21 en 14 MHz de FB 23, van Fritzel gemonteerd is ook een draad antenne voor 7 – 3.6 en 1.8 MHz was opgehangen.

     

Gepioneerde toren                                        Hans PE2HVL geeft instruktie over de JOTA

Bovendien zullen we een magneticloop antenne opstellen in de HF ruimte. Deze zal hoofdzakelijk gedemonstreed worden op de lagere amateur banden. En tevens het leuke effect met een TL buis zal te zien zijn tijdens het uitzenden.

         

Magnetic loop onder constructie voor de JOTA activiteiten door Bertus PD2GJS en Dirk PA3DHR

Het soldeer project in de BE ruimte bestaat dit jaar uit een bouwkitje wat de vleermuizen detecteerd en hun hoge tonen omzet naar voor ons hoorbaar geluid.

De SRS Crew verzorgt dit jaar een spel welk bestaat uit 15 vragen. De eenvoudige vragen hebben betrekking op de history van Scouting en het radio amateurisme. Iedere groep kan deze vragen beantwoorden door parate kennis of opzoeken op het internet. De groep met de meeste goede antwoorden krijgt een certificaat.

 

 

Bertus PD2GJS in contact met andere Scouting Stations.

 

 

Instructie en informatie over antennes welke gebruikt worden om contact te leggen met andere Scouting Stations.

Door Dirk PA3DHR