Iscout 2018

Op 3 maart nam de hartelgroep met een aantal speltakken deel aan de iscout. Dit is een landelijke activiteit waarbij je door middel van doe opdrachten en zoek opdrachten op internet punten kunt verzamelen. De Iscout werd dit jaar weer georganiseerd door de astronautenstam die goed werden versterkt door de deelnemende speltakken waaronder de rsa 406, de ea 576, de peterpan stam en overige vrijwilligers die het leuk vonden om mee te doen.

We zijn begonnen met het maken van een groepsfoto en hebben daarna gekeken wie wat leuk vond om te doen. om 19u kwam de site online en werd het startschot gelost. Met een ontzettend fanatieke groep zijn we aan de slag gegaan met zoeken en het het uitvoeren van de doe opdrachten. Zo hebben we bijvoorbeerd onderste boven thee gezet, een gesprek gevoerd met siri over scouting, een auto gevult met ballonnen, een sport auto gemaakt van een auto met karton en een houten vuurkorf gemaakt. Ook hebben we gevonden waar de grootste geit ter wereld in de wei staat, waar een man in het gras ligt in engeland en wat het grootste getal op aarde is. Omdat het zo goed ging is er ook besloten een werkstuk te maken. Dit is een achtbaan geworden waar we goed punten mee hebben gescoord!

Met dit fanatieke team is het dan ook gelukt bijna alle doe opdrachten uit te voeren, een werkstuk te maken en alle zoek tracks af te ronden. Toen de uitslag bekend werd gemaakt werden we dan ook beloond met de 21e plek van de 420 deelnemende teams uit 17 verschillende landen. Dit is een goede prestatie waar we trots op mogen zijn. We hebben een ontzettend leuke avond gehad en hopen dat de opkomst volgend jaar weer groots is en we kunnen kijken of we onze prestatie kunnen verbeteren!