Internationaal met Sterre

Vandaag zijn de bevers aan de slag gegaan voor een nieuw insigne, namelijk het insigne van Sterre.

Sterre Stroom is een personage uit het Hotsjietonia dorp. Sterre houdt erg van reizen en weet daardoor dus ook veel over andere culturen en landen. Ook weet Sterre alles over de verschillen in scouting tussen Nederland en het buitenland.

In totaal zullen de bevers 4 opkomsten hebben in het thema van Sterre. Als de bevers goed hun best doen kunnen ze na deze opkomsten het insigne van Sterre in ontvangst nemen.

Vandaag hadden we dus de eerste Sterre opkomst die in het teken stond van het land Canada. De bevers kregen een grote wereldkaart voor hun neus en moesten er samen achter zien te komen waar Canada nou eigenlijk ligt op de wereldkaart. Na een tijdje zoeken en met een klein beetje hulp van de leiding is het de bevers toch gelukt. Daarna hadden de bevers de opdracht om Nederland te gaan zoeken op de wereldkaart. Ook dit duurde eventjes maar ze hadden Nederland een stuk sneller gevonden dan Canada. Wat opviel is dat Canada veel groter is dan Nederland.

Nu het zoeken naar landen achter de rug was gingen we kijken naar de verschillen tussen de bevers in Canada en de bevers in Nederland. Zo zagen we bijvoorbeeld dat de bevers in Canada heel andere kleding aan hebben dan wij. De bevers in Canada hebben namelijk een vest aan terwijl wij een Scoutfit dragen. Ook hebben de bevers uit Canada een hoedje op, en wij dragen niks op ons hoofd. verder hebben we ontdekt dat de bevers in Canada hele andere badges en insignes hebben dan wij.

Nadat we veel hadden geleerd over de verschillen in scouting tussen Nederland en Canada was het tijd voor een leuk spelletje. We hebben Hotsjietonia memory gespeeld. De bedoeling was om 2 dezelfde personages uit Hotsjietonia bij elkaar te zoeken. Naast dat dit erg leuk was hebben de bevers hierdoor ook de personages uit Hotsjietonia goed leren kennen.

Toen alle setjes waren gevonden was het tijd om de verjaardag van Bruce te vieren. Bruce wordt morgen 7 jaar en daarom hebben we vandaag voor hem gezongen en heeft hij ons getrakteerd op lekkere chips.

Nadat iedereen zijn chips had opgegeten gingen we naar buiten om een leuk tikspel te spelen. We hebben beverburcht gespeeld. Bij dit spel is het de bedoeling om kaartjes in een cirkel  te brengen zonder dat je getikt wordt door de verdediger. Dit spel was erg goed bevallen bij de bevers en we hebben daarom dus ook meerdere potjes gespeeld.

Tot slot hebben we binnen nog een potje poortbal gespeeld. Toen het spelletje was afgelopen was het weer tijd om te gaan sluiten. Het was een erg leuke opkomst en we kijken uit naar volgende week voor onze tweede Sterre opkomst.