Het ontstaan van de Astronautenstam

September 2014, voor ons, Jesse, Pascal, Jari, Jeffrey, Angelo, Ilja en Linda begon het laatste jaar bij de Rowans. In ons achterhoofd kwam al op dat wij het jaar erna weg zouden moeten bij de RSA 406 en door moesten naar een Stam. Zelf leek het ons ontzettend leuk om zelf een nieuwe Stam op te richten. Maar ja, hoe doe je dat? Hiervoor hebben wij met onze toenmalige begeleiding Margreth gesproken en informatie bij verzameld.

In november 2014 hadden wij van Margreth al dusdanig veel informatie gehad, dat wij steeds enthousiaster werden en het echt door wilden zetten. Het werd niet alleen een idee, het werd een plan. Om een plan als dit voort te zetten, zijn we naar Stephan, de speltakbegeleider van de groep gegaan. Er is zoveel mogelijk informatie opgehaald en hulp gevraagd wanneer dit nodig was.

December 2014 werd de eerste meeting gehouden. De plannen werden in grote lijnen uitgezet en de taken werden verdeeld. Er werd besloten dat we onze plannen bekend wilden maken in het groepsbestuur.

In maart 2015 de eerste belangrijke dag van vele, de plannen werden voorgelegd aan het bestuur. Met volle enthousiasme en overtuigingskracht werden de plannen verteld en uitgelegd. Na enkele vragen vanuit het bestuur, die ons doorzettingsvermogen nog even goed op de test zetten, hebben wij volledige steun en aangeboden hulp gekregen.

In mei 2015 zijn de laatste afspraken nog even goed doorgesproken en op een rijtje gezet. Wij hebben Margreth gevraagd om onze stamadviseur te worden. Ze zei met volle enthousiasme ja, dus het enige wat nog te doen stond was haar voorleggen in de groepsraad. Gelijk erna in juni 2015 zijn opnieuw de plannen en afspraken voorgelegd in de groepsraad. Na al het harde werk en ons uiterste best was het dan ook fijn om al dat lovende commentaar te horen.

September 2015 was het dan zover! Het laatste jaar bij de Rowans was voorbij, en wij moesten overvliegen en door naar de volgende tak. In september hebben we Margreth voorgelegd in de groepsraad. Volle blijdschap voor ons, ze werd goedgekeurd! En daar was het dan, 12 september, de officiële start van de Astronautenstam. Tijdens het hello-goodbye kamp was de installatie. Op 3 oktober werd Margreth geïnstalleerd en op 4 oktober werden wij met z’n alle geïnstalleerd als Astronaut!

Sinds de installatie zijn wij nog steeds met volle enthousiasme te werk gegaan! Wij hebben er alles aan gedaan om ons hok ons eigen plekje te maken. We zijn ontzettend blij met het resultaat en ook dat we nu programma kunnen draaien! De komende weken staan al vol gepland en er gaan geruchten over een weekendkamp. Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in!