Dankzij de inzet  van leiding en ouders en met steun van de NSGK die ons al een aantal jaar de kans geeft om te collecteren middels het 50% project hebben wij na lang zoeken afgelopen zomer eindelijk kunnen overgaan tot de aanschaf van onze eigen tandem.

Wellicht vraagt u zich af waarom een aangepaste fiets zo welkom is bij Scouting!

Dat leggen wij u graag even uit:
Onze jeugdleden kunnen niet allemaal fietsen op een “normale” tweewieler. Onder andere door hun beperking.
De meeste jeugdleden hebben een aangepaste fiets, op maat. Alleen in groepsverband fietsen, tijdens een HIKE bijvoorbeeld,
is niet voor een ieder weggelegd. U weet immers zelf ook wel dat alleen fietsen, in je eigen woonomgeving, heel wat anders is dan een tocht fietsen. Vandaar onze grote wens om naast de eigen, aangepaste, fietsen van onze jeugdleden ook enkele tandems te kunnen aanschaffen.

Die wens is dus afgelopen zomer reeds uitgekomen, doordat wij een tandem konden kopen.

Naast het gebruik van de tandem tijdens de fietsHIKE door het jaar heen en tijdens ons zomerkamp staat de fiets uiteraard niet ongebruikt weg te roesten in de stalling van ons eigen clubhuis. Natuurlijk mogen onze jeugdleden HUN fiets ook doordeweeks in de thuis situatie gebruiken. Inmiddels zijn er al aardig wat kilometers weggetrapt op onze nieuwste aanwinst.

Wij hopen natuurlijk nog op vele ritten in de toekomst, tijdens opkomst en privé.