Bevers en Welpen op de geitenboerderij

Afgelopen zaterdag zijn de Bevers en de Welpen van de Sioniehorde samen naar geitenboerderij ’t Geertje in Zoeterwoude geweest. De Bevers en Welpen hebben hier verschillende leuke activiteiten kunnen doen.

Een van die activiteiten was een wildpluk -en avonturen pad. Tijdens het lopen van dit pad was het de bedoeling om op zoek te gaan naar verschillende plantjes die vermeld stonden in een boekje, en dan vervolgens een stukje van dit plantje af te knippen en in een bakje te doen. Tijdens het lopen van het pad kwamen de kinderen nog een aantal leuke “speeltoestellen” tegen zoals een grote omgevallen boom, en daar moest natuurlijk even in geklommen worden.

Verder konden de Bevers en Welpen ook nog paardrijden wat natuurlijk erg leuk was, voor sommige was dit de eerste keer op een paard dus dat was wel een beetje spannend.

Ook kregen de Bevers en Welpen allemaal een flesje met melk om aan de jonge geitjes te voeren, dit was erg leuk maar vooral ook erg schattig. We kamen er achter dat de geitjes niet alleen maar melk lusten maar ook schoenveters , Dassen , Broekspijpen , uiteindes van uniformen en eigenlijk alles wat onder kleding valt. Het is natuurlijk dus ook een aantal keer voorgekomen dat we een das of schoenveters bij een geit uit de mond moesten halen.

Naast al deze leuke activiteiten was er natuurlijk ook nog tijd om de dieren te bekijken , knuffelen en te aaien. Zo was er bijvoorbeeld ook een jonge koe waar lekker mee geknuffeld kon worden.

Aan het einde van de dag hebben we gezamenlijk lekker geluncht om vervolgens weer met de auto’s terug te keren naar het scouting gebouw.

Kortom , Het was een leuke , gezellige en zeker erg geslaagde dag !