Bevers behalen nieuw insigne !

De afgelopen weken zijn de bevers bezig geweest om een nieuw insigne te behalen, namelijk het insigne van Sterre Stroom. Vandaag hebben we de laatste opkomst gedraaid in het thema van Sterre. Aan het einde van deze opkomst konden de bevers hun badge in ontvangst nemen. 

Sterre Stroom is een personage uit het Hotsjietonia dorp. Sterre houdt erg van reizen en weet daardoor dus ook veel over andere culturen en landen. Ook weet Sterre alles over de verschillen in scouting tussen Nederland en het buitenland.

De bevers hebben de afgelopen weken erg veel geleerd over de verschillen in scouting tussen Nederland en een paar andere landen. Bovendien hebben we niet alleen gekeken naar de verschillen in Scouting, maar ook naar de verschillen in het land zelf en naar de verschillen in de cultuur. Zo hebben we bijvoorbeeld gezien dat Canada veel groter is dan Nederland en dat de mensen in Engeland links rijden in plaats van rechts.

We hebben 3 landen behandeld. Dit waren Canada , Engeland en Amerika. Elke week hebben we aan het begin van de opkomst één land behandeld. Dit hebben we gedaan door een grote wereldkaart te pakken en te zoeken naar het land waar we het over gingen hebben. Vervolgens hebben we naar de verschillen gekeken tussen dat land en ons eigen land en dan in het bijzonder de verschillen tussen de bevers in Nederland en het andere land.  Wat opviel was dat de bevers in de andere landen hele andere kleding dragen dan wij en dat ze daar geen bevers heten maar bijvoorbeeld Rainbows ( Engeland ) of Cub Scouts ( Amerika ).

Vandaag was dus de allerlaatste opkomst die nodig was om het insigne te verdienen. We hebben vandaag gekeken naar Amerika en ook hebben we nog even kort terug gekeken op de landen die we al behandeld hadden, want dat was natuurlijk weer een beetje weg gezakt na al die weken.

Toen het praten over Amerika achter de rug was gingen we een paar leuke spelletjes spelen , namelijk Engelse Bulldogs en Belgisch verstoppertje, dit past natuurlijk bij het thema van het insigne ( Internationaal ). Toen we al onze overtollige energie waren kwijt geraakt door het spelen van deze spellen gingen we even tot rust komen met wat lekkers en wat te drinken.

Vervolgens hebben we iets erg leuks gedaan om Sterre mee af te sluiten en onze insignes te bemachtigen. We hebben namelijk een landen Quiz gespeeld met vragen over de vorige opkomsten en de opkomst van vandaag. Door de goede antwoorden op de vragen te geven kwam er een woord uit de antwoorden wat aangaf waar de badges verstopt lagen. Dit bleek de kampvuurkuil te zijn.

Eenmaal aangekomen bij de kampvuurkuil zagen de bevers al snel dat er een emmertje met badges in de boom hing. Het probleem was alleen dat dit emmertje veel te hoog hing voor de bevers om er bij te kunnen. Door even goed na te denken hadden we een oplossing gevonden om toch bij de insignes te kunnen komen. Er zat namelijk een knoop aan de boom ernaast waar de bevers wel bij konden, en als je die knoopt los maakt dan kan je het emmertje voorzichtig naar beneden laten zakken. Na veel proberen was het eindelijk toch echt gelukt om de knoop los te krijgen.

Toen het emmertje in ons bezit was waren we snel naar binnen gegaan om nog een potje voetjes van de vloer te spelen voordat het alweer tijd was om naar huis te gaan.

Kortom , De afgelopen opkomsten waren zeer geslaagd en de bevers kunnen erg trots op zichzelf zijn dat ze weer een nieuw insigne hebben behaald!