Bevers behalen het Noa insigne!

De afgelopen opkomsten zijn de bevers bezig geweest met verschillende activiteiten op het gebied van identiteit en internationaal. Afgelopen zaterdag hebben de bevers hun laatste opkomst gedraaid in het teken van Noa en dus hebben ze ook weer een nieuw insigne verdiend!

De eerste Noa opkomst die we hebben gedraaid stond vooral in het teken van identiteit , wie ben ik , en wie ben jij ? De bevers hebben geleerd dat alle mensen overeenkomsten hebben maar ook erg van elkaar verschillen op allerlei verschillende manieren. Zo heeft bijvoorbeeld iedereen een neus en ogen , maar niet dezelfde kleur haar. We zijn met dit thema begonnen door een verhaal voor te lezen over het nichtje van Noa die blind is, maar daardoor andere dingen weer beter kan doen dan mensen die wel kunnen zien.

De bevers hebben tijdens de opkomst veel verschillende spelletjes gespeeld die te maken hadden met uiterlijke en innerlijke kenmerken van hunzelf , maar ook van de andere kinderen om hun heen. Bij deze spelletjes moesten de Bevers goed naar elkaar kijken en zo ontdekten ze al snel dat er eigenlijk toch veel verschillen zijn tussen het uiterlijk van alle bevers.

Zo hebben we bijvoorbeeld het spelletje “Wie ben ik?” gespeeld. De bedoeling van het spelletje was dat een bever naar de gang ging en de andere bevers samen gingen bepalen wie van de bevers het is. De bever die naar de gang was gegaan moet daarna weer terug komen en er achter zien te komen door middel van het stellen van gesloten vragen wie van de andere bevers hij of zij is.

Een andere Noa opkomst stond weer in het teken van leven met een lichamelijke handicap. De bevers hebben tijdens deze opkomst ervaren en geleerd hoe het is om sommige dingen niet of minder goed te kunnen doen dan andere. Dit kan  erg onhandig zijn maar er zijn veel manieren waarop deze mensen toch nog veel kunnen doen. De bevers hebben bijvoorbeeld een beker water moeten inschenken met een blinddoek om , ze konden dus niks zien net zoals blinde mensen. Ook hebben de bevers een parkour afgelegd in een rolstoel. Sommige bevers vonden dit erg lastig maar vonden het wel leuk om een keer mee te maken hoe iemand leeft die in een rolstoel zit. Kortom , deze opkomst was erg leuk maar vooral ook erg leerzaam.

Tijdens de laatste opkomst voor de Noa badge hebben we ons ook gericht op het activiteitgebied Internationaal. De leiding had namelijk van de postbode een hele stapel met brieven gekregen die allemaal bezorgd moesten worden in het buitenland. Ze vroegen of de bevers hier misschien mee konden helpen. De brieven hadden in totaal 3 verschillende bestemmingen, België , Duitsland en Polen. Op het terrein stonden ook 3 brievenbussen , elk op een verschillende plek. Elke brievenbus had dus ook een van de drie landen als bestemming. Echter, op de brievenbussen stonden niet de namen van de landen , maar enkel de vlaggen van de landen. Aan de bevers dus de taak om de goede brieven in de goede brievenbus te stoppen om er zeker van te zijn dat de brieven in het goede land terecht komen. Nadat alle brieven bezorgd waren gingen we nog koekjes bakken zodat de bevers die na de opkomst naar huis konden meenemen en aan hun vader geven op vaderdag.

Toen de koekjes gemaakt waren en in de oven zaten gingen we nog even kijken naar de brieven die we eerder bezorgd hadden. Het bleek dat er in sommige brieven een blaadje zat waar een aantal woorden op geschreven waren. Als deze woorden op de juiste volgorde gelegd werden dan zou er een zin uitkomen. Uit de woorden op de blaadjes bleek dat de bevers even een kijkje moesten gaan nemen in de speeltuin. Al snel vond een van de bevers iets opvallends in de speeltuin, er lag namelijk een CD op de wipkip! Natuurlijk waren de bevers erg nieuwsgierig naar wat er op deze CD stond. We namen hem dus snel mee naar binnen zodat we de CD op een laptop konden afspelen. Tot grote verbazing van de bevers stond er een ingesproken audio boodschap van Noa op de CD! Noa vertelde aan de bevers dat ze gehoord had dat de bevers de afgelopen weken bezig zijn geweest om haar insigne te verdienen, en ook dat ze van de leiding had gehoord dat de bevers heel goed hun best hadden gedaan. Verder gaf Noa nog een korte samenvatting van wat de bevers de afgelopen weken nou precies geleerd hebben.

Aan het einde van de boodschap vertelde Noa nog waar ze de insignes verstopt had. Ze vertelde dat de insignes verstopt lagen op de plek waar de bevers altijd openen en sluiten. Nadat de Audio boodschap was afgelopen gingen de bevers snel naar de vlaggenmast om te kijken of de insignes daar ergens in de buurt lagen. En wat bleek ? De insignes zaten gewoon in een envelop tussen de vlaggenmast geklemd!

Kortom , We hebben de afgelopen weken weer veel plezier gehad maar vooral ook veel geleerd. Bovendien hebben de bevers er weer een nieuw insigne bij die op het uniform kan zodat deze weer minder kaal is !